Få medarbetarna att göra det du vill… del 1

Många chefer tar beslut med hjälp av sin magkänsla. Det går bra ibland och kanske inte lika bra i andra fall. Eller det kanske går bra men du vet att det kan gå bättre men vet inte hur du ska få medarbetarna att ge det där lilla extra. Om du tar ett beslut som bygger på fakta kommer du snabbt att inse vad det var som fattades för att få dina medarbetaren att göra det där lilla extra.

Du ska få välja i nedanstående exempel mellan två personer.

Person nr 1 tar beslut med hjälp av sin magkänsla.

Person nr 2 tar beslut baserad på fakta och vetenskap.

Exempel:Om du hade varit tvungen att genomgå en operation. Vem hade du då valt: En utbildad operationsläkare eller en person som utför operationen med hjälp av sin magkänsla? Svaret är givet!

Nu kanske du tänker att det är skillnad på en operation och hur jag leder mitt företag och de anställda. Men är det verkligen en skillnad…?

En viktig del i ditt ledarskap är att arbeta professionellt och om du tar beslut baserad på fakta är du en bra bit på vägen.

För att kunna påverka dina medarbetaren att gemensamt arbeta i riktning mot företagets övergripande mål behöver du först bygga en bra arbetsmiljö.

Det finns en väldigt enkel modell för hur du tar beslut baserad på fakta när det gäller arbetsmiljön. Det är fyra punkter som du ska ge svar på:

  1. Den sociala arbetsmiljön
  2. Den fysiska arbetsmiljön
  3. Informationsmiljön
  4. Medarbetarnas intryck och idéer

Jag kommer att gå igenom de fyra olika punkterna i mitt nästa inlägg, bra eller hur?

Du måste vara inloggad för att kommentera