«

»

Skriv ut detta Inlägg

3 tips om personer du bör undvika när du bygger ditt nätverk

Att skapa ett engagerat nätverk med drivna personer är viktigt. Om du inte ser upp kan vissa typer av nätverk stjälpa dig i stället för att hjälpa dig. Tricket är att identifiera och undvika tre sorter av personer i ditt nätverk. Här är tre sorter personer att undvika:

 

  • Klonen. Denna person är en kopia av dig själv. Ni kommer att trivas ihop men du kommer inte att bli ifrågasatt eller liknade då personen ifråga har samma uppfattning som du. Det förstärker bara dina fördomar och stannar upp din utveckling som chef. Leta efter människor som har olika bakgrund och värderingar. Dessa människor kommer att uppmuntra dig att fatta mer välgrundade beslut.

 

  • Ytlig. En vanlig missuppfattning är att kvantiteten på nätverket ska ha betydelse och inte kvaliteten. Ett nätverk som består av fem drivna och engagerade personer kan utvecklas och hjälp varandra bättre och effektivare än ett nätverk på femtio personer som endast har en ytlig kontakt. Var noga med att dina relationer har ett djup och aktivt jobbar för en förbättring.

 

  • Dig själv. Ändra inte dina intressen, värderingar och personlighet för att matcha den du pratar med. Detta gör att det är DU som kommer att bli en KLON för någon annan. Vilket varken hjälper dig själv eller personen du pratar med, var dig själv.

Permalänk till denna artikel: http://ledarskapsteknik.se/3-tips-om-personer-du-bor-undvika-nar-du-bygger-ditt-natverk/